Utflyktsmål

Svensbyns skate och multiarena

I Svensbyn finns en multiarenamed utegym, skateramp, tennisbana, hockeyrink och parkourutmaningar. I direkt anslutning ligger också fotbollsplaner.

Packa kick-biken och på med träningskläderna. Här ligger aktivitetsområdet som inbjuder till kul aktiviteter och rörelse för både stora och små.

Här finns:
– Skate- och kickbike-område
– Klätterställningar
– Utegym
– Konstgräs-område med sarg
– Cykelbana med kullar
– Boule-banor
– Bord och bänkar
– Grillstad med grillgaller

https://www.pitea.se/Invanare/Fritid-kultur/friluftsliv-och-utesport/vandra/?lang=sv&TLp=1433843

 

Eliasgrottan

Eliasgrottan är ett lagom långt besöksmål för barn i skolåldern, upp till grottan är det en kilometer och vägen dit bjuder på trollsk skog över stock och sten.

Vid första anblicken ser ingången till själva grottan smal och nästan ointaglig ut. Men när man väl vågat sig ner till första steget ser det större ut.

Man får backa ner, och möts av en liten stege med tre steg, för att sen ta sista steget ner i grottan. Inne i grottan ryms man några stycken, längst in är grottan så hög att en vuxen kan stå upprätt. Men kom ihåg att ta med en ficklampa eller ännu hellre en pannlampa, så man har händerna fria.

https://www.youtube.com/watch?v=FpN7l06Xd3A

Piteå havsbad

Här slutar allmän värld! Pite Havsbad är fullt av äventyr, upptåg och mys för hela familjen.
Här är det 100% semester som gäller och vi har något för alla ung som gammal i alla former av aktiviteter, nöjen, restaurang, bar och mycket mer.

https://pitehavsbad.se/

Besök äventyrsbadet: https://www.youtube.com/watch?v=LvOgw8QMKUg&t=2s

 

Solanderleden

Solanderleden är en innovativ vandringsled i Norrbottens kustland. 22 mil lång – från Kallax, Luleå, i norr till Jävre, Piteå, i söder – fylld av natur- och kulturupplevelser, aktiviteter och besöksmål.

https://www.solanderleden.se/sv-SE

Eliasleden

Eliasleden är en fin vandringsled med mycket varierad terräng som startar i Svensbyn och sträcker sig hela vägen upp till Kalahatten med totalt upp till 26 km vandring.

https://www.pitea.se/Invanare/Fritid-kultur/friluftsliv-och-utesport/vandra/?lang=sv&TLp=342232

VitsjönDjuptjärnNottjärn

Kontakta oss –  Covid19